VANILJRUTOR MED BÄR
2 tsk bakpulver 1 lit. Bär (hallon, blåbär, jordgubbar)
2 msk sirap
1 ägg
1. Smält smöret. Blanda havregryn med kokosflingor och vetemjöl med bakpulver. Häll allt i en bunke med socker, smör och sirap. Rör om till en smet. Till sist rörs ägget i.
2. Täck en form, ca 24x34 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten, packa jämt. Grädda kakan i 175 grader, ca 20 min. Låt svalna.
3. Lägg gelatinbladet i kallt vatten minst 5 min. Tillred vaniljkrämen enl. anvisning på förp. Ta upp gelatinbladet och rör ner i den heta krämen. Vispa grädden och rör ner i den avsvalnade krämen. Bred ut krämen i ett jämnt lager på kakan och ställ svalt att stelna.
4. Skär rutor eller servera hel som tårta, garnera med bär.
******